Oszd meg vagy keresd!

Facebook hirdetések vs. Google hirdetések. Melyik miben jó?


A Facebook Ads és a Google Ads a vezető pay-per-click (PPC) hirdetési platformok, bár ezek nagyon különböző platformok, egyedi célcsoportokkal és felhasználási esetekkel. A Google Ads a legjobb olyan márkák, termékek vagy szolgáltatások hirdetésére, amelyeket az emberek aktívan keresnek (pl. vízvezeték-szerelők), míg a Facebook Ads olyan termékek vagy szolgáltatások hirdetésére, amelyeket egy adott célcsoport nem feltétlenül keres aktívan, de valószínűleg érdekli őket (pl. új fejhallgató).

Facebook hirdetések vs. Google hirdetések áttekintése


Facebook hirdetésekGoogle hirdetések
Felhasználói szándékPasszív, a hirdetések nézői aktívan vagy nem aktívan keresnek egy adott terméket, szolgáltatást vagy márkát; a közönséget az érdeklődési kör és a demográfiai információk alapján célozzák meg.Aktív, a hirdetések nézői aktívan keresnek egy terméket, szolgáltatást vagy egy adott márkát, és valószínűleg készen állnak a vásárlásra.
Célzási lehetőségekÁtfogó, felhasználói demográfiai adatok, érdekek, életesemények, elhelyezkedés és vásárlási szokások.Viszonylag átfogó, a felhasználói demográfiai adatokra és nagyrészt a keresési szándékra támaszkodik.
Hirdetés elhelyezési lehetőségekFacebook (hírfolyam, jobb oldali oszlop, történet, Marketplace és In-stream videó), Messenger, Instagram (Feed és Stories), és kiterjesztett közönséghálózat.Display hálózat és kereső hirdetés.
Hirdetési típusokCsak vizuális hirdetés.Vizuális és szöveges, azaz kereső hirdetés is lehetséges.
Használat egyszerűségeFelhasználó barát.Felhasználó barát.

Mikor hirdessünk Facebookon?


A legjobb olyan vállalkozások számára, amelyek növelni szeretnék márkájuk, illetve az általuk értékesített termékek vagy szolgáltatások ismertségét – különösen olyan közönség körében, amely korábban még nem hallott róluk. A széles körű célcsoport-célzási lehetőségekkel a Facebook lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy kínálatukat szöveges, képi és meggyőző videohirdetéseken keresztül mutassák be a kívánt célközönségnek.

Mikor hirdessünk a Google felületein?


a legjobbak olyan vállalkozások számára, amelyek olyan termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, amelyre a felhasználóknak szükségük van, és amelyet aktívan keresnek. Ezek a hirdetések elsősorban a vásárlási fázisban lévő felhasználókat célozzák meg, ezért az olyan hirdetési szövegek lesznek a legsikeresebbek, amelyek tömörek, egyértelműek, megkönnyítik a hívást vagy a látogatást, és kiemelik a márka termékének vagy szolgáltatásának egyértelmű előnyeit.

Kapcsolódó szolgáltatásaink